Få styr på isolering

Føler du også, at det ofte trækker, når du sidder inde i stuen om aftenen? Er din varmeregning også alt for høj i forhold til den egentlige temperatur i huset? Er du som mange andre danskere også træt af at fyre for fuglene? Så er det måske på tide, at du besøger hotpaper.dk.

Der findes nemlig mange forskellige typer af isolering, og det kan være svært at finde ud af, hvilken der er helt rigtig for dig. Generelt er der dog tre veje, hvor varmen kan forsvinde ud – mure, lofter og gulve. Derfor vil vi nu kigge nærmere på tre populære isoleringsformer til disse ting.

Hulmursisolering

Har du en ældre, danske bolig, er der gode chancer for, at husets vægge er hule og ikke isolerede. Heldigvis kan dette nemt ordnes med hulmursisolering, hvor isolerede materiale blæses ind i hulrummet mellem de to vægge og dermed isolere.

Det er en smart og billig måde at få isoleret sit hus på, da det ikke kræver en masse håndværkere og dermed også er billigt. Et gennemsnitligt parcelhus kan isoleres for omkring 20.000 kroner.

Læs mere om hulmursisolering her

Loftsisolering

Hvis man efterisolere, er det vigtigt ikke at nedprioritere lofterne. Varme stiger opad, så hvis du vil have et spare penge på varme, skal du sørge for at isolere dine lofter ordentligt. Dette er heldigvis ikke kompliceret, og på hotpaper.dk kan du finde masser af råd og vejledning.

Loftsisolering kan gøre en verden til forskel i forhold til at få et godt indeklima, så lad være med at nedprioriter det.

Krybekælder isolering

I ældre boliger, kan der forsvinde rigtig meget varme ud igennem krybekælderen. Alligevel bliver kælderen ofte overset, når folk efterisolere husets, og det er en rigtig dårlig idé. Faktisk kan op imod en tredjedel af husets varme forsvinde på grund af en dårlig isoleret krybekælder.

Hvis din krybekælder er lidt eller slet ikke isoleret, kan det derfor være en god idé at overveje at få den isoleret. Når først krybekælderen er tilstrækkeligt isoleret, vil du opleve, at der ikke optræder træk fra gulvet på samme måde, og husets indeklima vil generelt føles mere behageligt.

Læs mere om isolering af krybekælder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *